27/06/2013

Κάλεσμα για συμμετοχή στη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Μυκηναϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Περατής, στο Πόρτο Ράφτη

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, μετά τις πρόσφατες άκρως επιτυχημένες δράσεις καθαρισμού της παραλίας της Χαμολιάς, του Αγ. Σπυρίδωνα και του Υδροβιοτόπου Βραυρώνας, στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας του, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εθελοντικών και περιβαλλοντικών ομάδων, τοπικών φορέων και συλλόγων, διοργανώνει νέα δράση εθελοντικού καθαρισμού του Μυκηναϊκού νεκροταφείου, στην περιοχή της Περατής, στο Πόρτο Ράφτη, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, από τις 9.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ., με σημείο συνάντησης, την πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα.

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Β΄ Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία συνεχάρη μάλιστα τον Δήμο Μαρκοπούλου, για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του.

Το Μυκηναϊκό νεκροταφείο, που εκτείνεται στις νότιες παρυφές του λόφου «Περατή», προς τη μεριά του Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη και συγκεκριμένα στα βορειοδυτικά της «Ερωτοσπηλιάς», χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης επιστημονικής σημασίας, όχι μόνο εξαιτίας του πλούτου των ευρημάτων, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, αλλά επιπλέον λόγω του μεγάλου αριθμού των τάφων (218), η συστηματική ανασκαφή των οποίων, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του αρχαιολόγου Σπ. Ιακωβίδη, την περίοδο 1953 – 1963.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής, σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, τους εξωραϊστικούς-πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, τους δημότες, επισκέπτες και κατοίκους κάθε ηλικίας, σε μια κοινή προσπάθεια, με στόχο να γνωρίσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε την ιστορία του τόπου μας και πιο συγκεκριμένα, τον αξιοθαύμαστο αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού νεκροταφείου. Η συμβολή όλων μας, σε αυτή τη δράση, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στις νεότερες γενιές!
  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
  
η Αντιδήμαρχος Πόρτο Ράφτη,
Παιδείας και Πολιτισμού

Μαρία Κιμπιζή

ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου

Κωνσταντίνος Μαγγανάς