03/06/2013

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Στα πλαίσια της έμπρακτης ευαισθησίας του για το περιβάλλον, ο Δήμος Μαρκοπούλου, συμμετέχει και σας προσκαλεί στον εορτασμό, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 από 10.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ., στον Υγρότοπο Βραυρώνας (προαύλιος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας).

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, έχει προγραμματιστεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπως και περιήγηση στον Υγρότοπο και απελευθέρωση πουλιών.

Μέρος της συνολικής έκτασης 26.000 στρεμμάτων, του Υδροβιότοπου της Βραυρώνας, όπου έχουν παρατηρηθεί 175 είδη πουλιών, σπάνια είδη φυτών και ζώων, καθώς και αξιόλογοι οικότοποι, είναι ήδη ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευμένων περιοχών μέγιστης σημασίας, για φυσικά οικοσυστήματα και είδη χλωρίδας και πανίδας, που είναι σπάνια ή απειλούμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά κυρίως για τους τρόπους, που μπορούμε όλοι μας, να λάβουμε δράση, τόσο για την προστασία του Υδροβιότοπου Βραυρώνας, όσο και των πουλιών γενικότερα, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στα τηλέφωνα 210 8227937 και 210 8228704 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: info@ornithologiki.gr και την ιστοσελίδα http://ornithologiki.gr.

Η Ημέρα για το Περιβάλλον, είναι μόνο η αφορμή, για να παρατηρήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την ανεκτίμητη περιβαλλοντική ομορφιά και ζωή, που έχει αναπτυχθεί, λίγα μόλις λεπτά, μακριά από τις πόλεις μας. Αν τη γνωρίσουμε καλύτερα, ίσως την προστατέψουμε περισσότερο. Σας περιμένουμε όλους κοντά μας!