27/06/2013

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η Καλοκαιρινή Αθλητική και Πολιτιστική Ενασχόληση Παιδιών του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Δήμου Μαρκοπούλου

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, οι συμμετοχές στο Καλοκαιρινό Camp, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, με περισσότερα από εξήντα πέντε (65) παιδιά, για την Α΄ Περίοδο του Προγράμματος (17 – 28 Ιουνίου).

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, παιδιά ηλικίας 5-15 χρονών, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες, έχουν την ευκαιρία τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ., με την καθοδήγηση και επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών και εκπαιδευτών, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως βόλεϊ, handball, ενόργανη γυμναστική, μπάσκετ, ρυθμική, ποδόσφαιρο, στίβο και taekwondo, να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, με τα μαθήματα ζωγραφικής, χορωδιακού τραγουδιού, να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα, να λάβουν σημαντικές γνώσεις για τις Α΄ Βοήθειες και τη σωστή οδική συμπεριφορά και ασφαλή οδήγηση.

Η Β΄ Περίοδος (1 - 12 Ιουλίου), θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, αφού ήδη οι αιτήσεις συμμετοχής στο αρμόδιο γραφείο, του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», στο 2ο όροφο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου (τηλ. 22990-20178), έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, να ενταχθούν όλα τα παιδιά στο καθημερινό πρόγραμμα και στην κατεύθυνση αυτή, θα διοργανωθεί και Γ' Περίοδος του Προγράμματος (15 - 26 Ιουλίου), προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση.


Η Δημοτική Αρχή, έχοντας καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα ελπιδοφόρο βήμα μπροστά, απαλλάσσοντας το Δήμο από το 100% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και 70% των συνολικών οφειλών του, συνεχίζει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά εποχή, να επενδύει στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και κυρίως στα παιδιά, που αποτελούν και το ελπιδοφόρο μέλλον μας, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα και το απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα των γονέων, κατά τις πρωινές ώρες.