28/02/2013

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Μετά την περσινή μαζική ανταπόκριση των συμπολιτών μας, στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για διάθεση πατάτας χωρίς μεσάζοντες, στο πλαίσιο της έμπρακτης και διαρκούς κοινωνικής δραστηριοποίησής του, ο Δήμος Μαρκοπούλου, προσκαλεί τους δημότες, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Γήπεδο της ΜΑΡΚΟ, όπου θα διατεθούν γεωργικά και άλλα προϊόντα διατροφής, σε χαμηλή τιμή, απευθείας από τους παραγωγούς!

Τα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα στους δημότες, δίχως την ανάγκη προπαραγγελίας τους, αλλά με τήρηση της σειράς προτεραιότητας, κατά την προσέλευση των ενδιαφερομένων, είναι τα εξής:








Αλεύρι                                    3,5 Ευρώ τα 5 κιλά και 6,5 Ευρώ τα 10 κιλά
Φακές                                     4 Ευρώ τα 3 κιλά
Κουκιά-Φάβα                        4 Ευρώ τα 2 κιλά
Φασόλια                                 5 Ευρώ τα 2,5 κιλά
Ρεβύθια μέτρια                      5 Ευρώ τα 2,5 κιλά
Φιδές                                      2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Λάδι                                        17 Ευρώ τα 5 λίτρα
Χυλοπίτες                              2,5 Ευρώ το 1 κιλό
Χυλοπιτάκια                          2,5 Ευρώ το 1 κιλό
Λαζάνια                                  2,5 Ευρώ το 1 κιλό
Λαζάνια χονδρά, ολικής,
φαρδύ μικρό                          2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Κριθαράκι                             2,5 Ευρώ το 1 κιλό
Τραχανάς ξινός, γλυκός        2,5 Ευρώ το 1 κιλό
Corn flakes                            3 Ευρώ το 1 κιλό
Νιφάδες βρώμης                   3 Ευρώ το 1 κιλό
Choco pop                              3,5 Ευρώ το 1 κιλό
Choco lino                              3,5 Ευρώ το 1 κιλό
Mousli special                        3,5 Ευρώ το 1 κιλό
Κρασί λευκό                          1,55 Ευρώ η φιάλη του 1,5 λίτρου
Κρασί κόκκινο                      1,65 Ευρώ η φιάλη του 1,5 λίτρου
Κριθαράκι πικάντικο            2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Πλεξουδάκια
Μικαρασιάτικα                       2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Παπαρδέλες                           2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Μακαρονάκι κοφτό              2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Ρύζι αναποφλοίωτο             1,5 Ευρώ το 1 κιλό
Τριβέλι αυγό, ολικής             2,3 Ευρώ το 1 κιλό
Τραχανάς σταρένιος,           
καυτερός, λαχανικών           3,5 Ευρώ το 1 κιλό
Σταφίδα Σουλτανίνα             4,5 Ευρώ το 1 κιλό
Μανιτάρια πλευρώτους
Φιλέτο                                      4,5 Ευρώ το 1 κιλό
Μέλι                                          5 Ευρώ τα 2 κιλά
Μέλι ανθέων                         10 Ευρώ τα 2 κιλά
Μέλι θυμαρίσιο                    15 Ευρώ τα 2 κιλά

Η Δημοτική Αρχή είναι σε διαρκή συνεργασία με παραγωγούς, συνεταιρισμούς και αγροτικούς συλλόγους, για την εξεύρεση ακόμη περισσότερων προϊόντων ποιότητας, για απευθείας διάθεση χωρίς μεσάζοντες και ανανεώνει το κάλεσμά της, για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.
Περισσότερα »

«Η αντιπαράθεση για το Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας Μεσογαίας»

Μετά από διάφορα ψευδή, υποβολιμιαία και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, συγκεκριμένων ιστότοπων και για να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, την Δευτέρα, 25/02/2013, επικοινώνησε με τον Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κ. Σπ. Σερλεμέ και του ζήτησε να τον ενημερώσει εκ νέου και πλέον εγγράφως, για το τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της 21/02/2013 στο Κ. Υ.  Καλυβίων, προκειμένου να αρθούν σκόπιμες πολιτικές «παρεξηγήσεις» και να παύσει η παραφιλολογία, που εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες!

Ο κος Σπύρος Σερλεμές, έστειλε την εξής επιστολή, προς δημοσίευση:

«Στη σύσκεψη που έγινε την 21η/2ου/2013, συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής, ο κος Διευθυντής του Νοσοκομείου «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», η κα Διευθύντρια και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», οι Διευθυντές των Κ.Υ. Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Κορωπίου και Λαυρίου, η Επιμελήτρια Γενικής Ιατρικής του Κ. Υ. Καλυβίων και μια Νοσηλεύτρια του Κ. Υ. Καλυβίων.

Έλαβα πρώτος το λόγο και παρέθεσα τα επιχειρήματα, που κατά την άποψή μου, δικαιολογούν και επιβάλουν την επιλογή του Κ.Υ. Μαρκοπούλου:
Στελέχωση, αποστάσεις, κτιριακή υποδομή, επάρκεια εργαστηρίων, χώροι εφημερίας βραχείας νοσηλείας, αριθμός επτά (7) ιατρών, εμπειρία ιατρών, ιστορικό 27ετίας και φήμη καλής ιατρικής προσφοράς του Κ. Υ. Μαρκοπούλου:  Βλέπε και σχετικές επιστολές μου με ΑΜ 11/2 και ΑΜ 170 22/2.

Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Λαυρίου, τοποθετήθηκε επίσης θετικά και επιχειρηματολόγησε τεκμηριωμένα και αναλυτικά και όντας σύμφωνος τελικά, με τις απόψεις μου.
Ο Διευθυντής του Κ.Υ. Καλυβίων εστίασε την επιχειρηματολογία του, στο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα του Κ. Υ. Καλυβίων.
Όλοι οι υπόλοιποι παρόντες, με απορίες, ερωτήσεις, διευκρινήσεις, προβληματισμούς και τεχνικού τύπου αμφιβολίες, ενημερώθηκαν για τα υπέρ και τα κατά, της α’ ή β’ επιλογής. Στην ατμόσφαιρα υπήρχε και ένα «άρωμα» πολιτικών χειρισμών και ενδεχόμενων σκοπιμοτήτων, που εμένα προσωπικά, με άφησε παγερά αδιάφορο.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων, για μια περίπου ώρα, και λαβόντες υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους, συμφωνήσαμε κατά πλειοψηφία σε μια λύση, που συνέκλινε στην επιλογή του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, με αποτέλεσμα ο κος Σ. Ζώτος, να αποφανθεί: «Άρα λοιπόν καταλήγουμε στο Κ. Υ. Μαρκοπούλου, ως δυνητικό Κέντρο 24ωρης Εφημερίας. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί;».
Διαφοροποιήθηκαν μόνο, οι κύριοι Γ. Μπέλλος και Χρ. Τσάμης και ως εκ τούτου, θεωρήθηκε αυτοδίκαιη η επιλογή του Κ. Υ. Μαρκοπούλου!!

Οι υπόλοιποι Διευθυντές, εκλήθησαν εντός της 25ης/2ου/2013 να αποστείλουν στην 1η ΥΠΕ, ένα Υπόμνημα με τις απόψεις – προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Κ.Υ. Εφημερίας. Δεν υπήρξε μόνο, γιατί δεν προβλεπόταν φυσικά, η ουσιαστική και νομική δυνατότητα, για έγγραφη απόφαση επί του θέματος».

Συμπληρωματικά, από την πλευρά του Δήμου Μαρκοπούλου, παραθέτουμε εκ νέου τα απόλυτα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, σε σχέση με αυτό του Κ.Υ. Καλυβίων, καλώντας ταυτόχρονα οποιονδήποτε να τα αμφισβητήσει, με στοιχειωδώς βάσιμο τρόπο!

  1. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την επί είκοσι επτά (27) συναπτά έτη, απρόσκοπτη και διαρκή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου και την επακόλουθη εμπειρία που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να χαίρει το Κ.Υ. Μαρκοπούλου της σαφούς εκτίμησης, ικανοποίησης και  αποδοχής του πληθυσμού των περιοχών που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα, για το επίπεδο περίθαλψης και προσφοράς των γιατρών του;

  1. Δεν είναι αληθές το γεγονός, του ικανοποιητικότατου ιατρικού εξοπλισμού του Κ. Υ. Μαρκοπούλου, σε αντίθεση με το Κ.Υ. Καλυβίων;

  1. Αποτελεί προϊόν φαντασίας, η πλεονεκτική γεωγραφική θέση, όσον αφορά στην εγγύτητα του Κ.Υ. Μαρκοπούλου με τους όμορους Δήμους, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής των Μεσογείων, με αποτέλεσμα να τυγχάνει πιο εύκολης πρόσβασης, από όλες τις εξυπηρετούμενες περιοχές;

  1. Δεν είναι δεδομένη, η ύπαρξη ειδικών χώρων Βραχείας Νοσηλείας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και των Εργαστηρίων που εξυπηρετούν με τις υπηρεσίες τους δεκάδες πολίτες καθημερινά, σε αντίθεση με την ανυπαρξία εργαστηριακού εξοπλισμού του Κ.Υ. Καλυβίων;

  1. Τέλος, επειδή η ίδια η ζωή, δίνει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις, οι τρεις πρώτοι ασθενείς, που εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, το πρωινό της προχθεσινής Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου,  ήταν τρεις κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού: Δύο κάτοικοι Καλυβίων και ένας κάτοικος Λαγονησίου!
Γνώριζαν, γιατί ερωτήθηκαν, ότι υπάρχει και λειτουργεί το Κ.Υ. Καλυβίων κι όμως συνειδητά, ήλθαν και εξυπηρετήθηκαν απ’ το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου!
Θέλει κανείς να σχολιάσει δημοσίως και επωνύμως, κάτι σχετικό;

Κλείνοντας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αυτό που έχει νόημα και θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση τα «μικροπολιτικά συμφέροντα», αλλά η εξασφάλιση και η προσφορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας παροχών υγείας στα Μεσόγεια και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Έχοντας πάντα αυτό το σκεπτικό, θέτουμε ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και κινούμαστε συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση.
Περισσότερα »

26/02/2013

Αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης και αντιπροτάσεων, αποτελεί το Σχέδιο Σύμβασης για την πιθανή παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, στην ΕΥΔΑΠ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας ενημερώνει ότι την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, παρέλαβε από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, το Σχέδιο Σύμβασης για την παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης, στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας, βελτίωσης και εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας. Τα σχετικά (ίδια) Σχέδια Συμβάσεων, παρέλαβαν και οι Δήμοι Ελευσίνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπάτων – Αρτέμιδος και Φυλής.

Απαραίτητο ωστόσο είναι, να διευκρινιστούν τα εξής: Το σχετικό Σχέδιο Σύμβασης για την παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, θα αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης και εξέτασης από εξειδικευμένους νομικούς συνεργάτες μας, μετά την ολοκλήρωση των οποίων, θα ακολουθήσουν αντιπροτάσεις από την πλευρά του Δήμου μας, οι οποίες θα έχουν προηγουμένως συζητηθεί διεξοδικά σε ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος θα εκφράσει την άποψή του, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε τους ευνοϊκότερους για εμάς όρους και να προφυλάξουμε τα συμφέροντα του τόπου μας.

Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε υπό πίεση χρόνου, ούτε φυσικά να προχωρήσουμε σε βιαστικές κινήσεις, αφού πρώτιστο μέλημα για εμάς, συνιστά η εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού οφέλους  για τους συμπολίτες μας, μέσα από την υπογραφή της Σύμβασης.  

Πρέπει ακόμη να τονιστεί, πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα, εξαιτίας της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων της τάξης του 60%, καθίσταται σήμερα, εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο για τους Ο.Τ.Α., να φέρουν εις πέρας την λειτουργία και κυρίως, τη συντήρηση και ουσιαστική βελτίωση των υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, αφού το Σχέδιο Σύμβασης παραχώρησης των Δημοτικών Δικτύων Ύδρευσης, συζητηθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, με χρονικό ορίζοντα έως και τον Δεκέμβριο του 2013.

Οπότε, έχουμε μπροστά μας σημαντικό χρόνο, προκειμένου μέσω διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων, να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας και για τους συμπολίτες μας! 
Περισσότερα »

Ταφόπλακα στο Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ», από τη «Δύναμη Ανευθυνότητας» του κου Αδάμου!

Την επίσημη ταφόπλακα, έβαλε εν πλήρει γνώση της, η «Δύναμη Ανευθυνότητας» του κου Αδάμου, στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ», στο όνομα της δήθεν προστασίας του Περιβάλλοντος και του υποτιθέμενου συλλογικού συμφέροντος στο Πόρτο-Ράφτη!

Το δακτυλοδεικτούμενο αυτό πολιτικό έγκλημα, διεπράχθη από την συγκεκριμένη παράταξη, ακολουθώντας τη γνωστή τακτική των «πολιτικών» απειλών. Συγκεκριμένα, ανώτατο στέλεχος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών, δέχθηκε σφοδρότατες επιθέσεις από τη «Δύναμη Ανευθυνότητας», στην περίπτωση που προωθήσει για έγκριση το Σχέδιο Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Μαρκοπούλου, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων του Δήμου Μαρκοπούλου και του Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ», για την αξιοποίηση της Πούντας!

Μέσα από το πολυπόθητο, για τη «Δύναμη Ανευθυνότητας», «πάγωμα» της υπόθεσης, καταστρέφεται οικονομικά και επομένως διαλύεται ο Συνεταιρισμός «Μαρκό», ενώ παράλληλα παραδίδεται βορά προς εκμετάλλευση από ιδιωτικά συμφέροντα και εκποίηση σε πλειστηριασμούς, η έκταση της Πούντας, καθώς και όλη η υπόλοιπη δεσμευμένη περιουσία του Συνεταιρισμού!

Η καταστροφική για το μέλλον του τόπου μας, δράση της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, δεν εξαντλείται μόνον στην περιουσία του Συνεταιρισμού. Αφορά όλους μας, καθώς αυτή η αρνητική εξέλιξη επηρεάζει όλο τον Δήμο Μαρκοπούλου, την ανάπτυξή του, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τις περιουσίες όλων των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, συνδέεται άμεσα με τη διαδικασία έγκρισης του Σχεδίου Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Μαρκοπούλου, αφού η ήπια οικιστική αξιοποίηση της Πούντας, συνιστούσε προϋπόθεση για τη συνολική έγκριση, του σχεδίου σωτηρίας του Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ»!

Είμαστε σίγουροι ότι η «Δύναμη Ανευθυνότητας» του κ. Αδάμου θα αισθάνεται υπερήφανη για τις καταστροφικές επιπτώσεις άλλης μιας δράσης της, καθώς πέτυχε σχεδόν, να βάλει λουκέτο στο μοναδικό κοινωνικό φορέα, που μαζί με τον Δήμο μας, είχε δυνατότητες και προοπτικές σοβαρής ανάπτυξης, παρ’ όλη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία!

Παρά τις καταστροφικές προσπάθειες κάποιων, να διαλύσουν και να μαραζώσουν οικονομικά τον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ», αλλά και τον Δήμο Μαρκοπούλου μέσω συνεχών αβάσιμων καταγγελιών, η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πηγαίνει Μπροστά, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. 
Περισσότερα »

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΙΑΠΑΣ»

Δεκάδες προϊόντα, με περισσότερα από δώδεκα (12) είδη τροφίμων, συγκεντρώθηκαν, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, κατά την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Γιαννιαπάς», που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2013, στο νέο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού, στο Πόρτο Ράφτη.

Στο χαιρετισμό της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Σβήγκο και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία προσφοράς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όσο και τα απλά μέλη και δημότες, που έσπευσαν να ανταποκριθούν έμπρακτα στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευχόμενος το παράδειγμα αυτό, να βρει και ακόμη περισσότερους μιμητές.


Μαζί με τον Δήμαρχο, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι κ. κ. Αντιδήμαρχοι Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπιζή, Βασίλης Μεθενίτης και Γιάννης Ευαγγελίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Δρίτσας, μέλη του Συλλόγου και κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, για τα θέματα και τις ανάγκες της περιοχής, αποδεικνύοντας το κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, που έχει αναπτυχθεί με το Σύλλογο, προς όφελος των δημοτών.
Περισσότερα »

ΤΟ «ΑΛΛΟΘΙ» ΚΑΙ Ο «ΡΑΛΦ – Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα, 28 Φεβρουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου 2013, το καταιγιστικό θρίλερ «ΑΛΛΟΘΙ», με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Μαρκοπούλου "Άρτεμις" και θα προβληθεί επίσης η ταινία «Ραλφ – Η Επόμενη Πίστα», που ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.





ΡΑΛΦ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ (μεταγλ.)
(WRECK IT RALF)

Προβολές: 19.00

Σκηνοθεσία: Rich Moore
Executive Producer: John Lasseter
Παραγωγός: Clark Spencer
Σενάριο:Phil Johnston, Jennifer Lee
Ακούγονται οι ηθοποιοί: Βασίλης Αξιώτης, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Όθωνας Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Αντρέας Ευαγγελάτος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κώστας Τσάκωνας, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Τσάκα, Ηλίας Ζερβός, Δημήτρης Μενούνος, Δημήτρης Δημόπουλος, Νέστορας Κοψιδάς, Σταύρος Μαυρίδης, Ντίνος Σούτης και Ακίνδυνος Γκίκας.
  
Ο Ραλφ, γνωστός ως Καταστροφέας, είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Fix-It Felix, που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό.

Όταν ο Ραλφ αποφασίζει, ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα  στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει, ότι έχει όλα τα φόντα, για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του, από γενιά σε γενιά video game, θα συναντήσει την σκληροτράχηλη Sergeant Calhoun, αλλά και την απροσάρμοστη κι εριστική Vanellope von Schweetz, ενώ κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί ένας θανάσιμος εχθρός, που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over;


ΑΛΛΟΘΙ
(Arbitrage)

Προβολές: 21.15

Σκηνοθεσία: Νίκολας Τζαρέσκι
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ , Τιμ Ροθ , Λετίσια Κάστα , Σούζαν Σάραντον , Μπριτ Μάρλινγκ
Η εξουσία είναι το απόλυτο...

Ο Ρόμπερτ Μίλερ (Ρίτσαρντ  Γκιρ) είναι  ένας 60χρονος  επιχειρηματίας, που βρίσκεται πολύ κοντά, στο να πετύχει την πιο επιτυχημένη συμφωνία της ζωής του: να πουλήσει την εταιρεία του σε ένα κολοσσό τραπεζών, έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! Όμως στην πραγματικότητα, η οικονομική του κατάσταση δεν είναι αυτή που φαίνεται και ο Ρόμπερτ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρύψει την αλήθεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Όταν η σύζυγος του, Έλεν (Σούζαν Σάραντον) και η κόρη του Μπρουκ (Μπριτ Μάρλινγκ), αρχίζουν να υποψιάζονται την κρυφή ζωή που διατηρεί ο Ρόμπερτ, τα πράγματα περιπλέκουν ακόμα  περισσότερο. Ειδικά όταν ο Ρόμπερτ εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο  ανθρωποκτονίας, η ένταση θα κλιμακωθεί και ο Ρόμπερτ θα πρέπει να βρει το τέλειο ΑΛΛΟΘΙ, για να αποδείξει την αθωότητα του.

Ένα καταιγιστικό θρίλερ, με καταπληκτικές ερμηνείες από τον Ρίτσαρντ Γκιρ, τη Σούζαν Σάραντον και τον Τιμ Ροθ, που θα σας συναρπάσει!


Σας υπενθυμίζουμε τη διαρκή προσφορά που έχει εξασφαλίσει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), για το κοινό:

Κάθε Τετάρτη δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός (7 Ευρώ) και καθημερινά έκπτωση 50% για τους μαθητές, φοιτητές, νέους άνεργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ (3,5 Ευρώ)!

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR
Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο
Τηλ.: 22990 23924
  
Καλές Προβολές!
Περισσότερα »

25/02/2013

8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: ΓΙΟΡΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την ATELIER DE BEAUTE, του εκπαιδευτικού ομίλου DATA TYPE, σας προσκαλούν στη Γιορτή Ομορφιάς, που διοργανώνουν 8 και 15 Μαρτίου 2013, στα ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και Μαρκοπούλου αντίστοιχα:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013
ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη (Αγ. Νικολάου 1)
3.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου (Μ. Παπαβασιλείου & Γκλιάτη 1)
3.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ.

Οι φίλες δημότισσες, θα έχουν την τιμητική τους και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, περιποιήσεις ομορφιάς, όπως: χτένισμα, μακιγιάζ, μανικιούρ.

Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλ.: 210-6026601, 210-6026602
Περισσότερα »

ΔΥΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Καλείσθε να παραστείτε την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013 και ώρα 7 (επτά) μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, στην έκτη συνεδρίαση έτους 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης,  επί των  κατωτέρω θεμάτων  της Ημερήσιας Διάταξης:

1) Συζήτηση και λήψη απόφασης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και το Πρόγραμμα Οικονομικής Αποκατάστασης (Εξυγίανσης).
2) Ενημέρωση για την έγκριση ή μη της 13ης Αναμόρφωσης οικονομικού έτους 2012 και για την πορεία του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013.
3) Συζήτηση για το θεσμικό ρόλο και την ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλείσθε να παραστείτε την Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013 και ώρα 9 (εννέα) μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, στην έβδομη συνεδρίαση έτους 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης,  επί των  κατωτέρω θεμάτων  της Ημερήσιας Διάταξης:

1) Συζήτηση – ενημέρωση και λήψη απόφασης για την πορεία της προώθησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε σχέση με την πρόταση πολεοδομικής αξιοποίησης της περιοχής «ΠΟΥΝΤΑ» στο Πόρτο Ράφτη προς όφελος του Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου «ΜΑΡΚΟ».
2) Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΙΣΧΥΟΣ £ 1MW» της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στη θέση «Ντοροβάτεζα» ή «Στρογγύλι» ή «Ελιές Καλογρέζας» ή «Ντάγλα» στο Δήμο Μαρκοπούλου Περιφέρειας Αττικής. 
3) Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΙΣΧΥΟΣ £ 1MW» της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στη θέση «Άγιος Δημήτριος» - «Γκονέτσια στο Δήμο Μαρκοπούλου Περιφέρειας Αττικής. 
4) Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΙΣΧΥΟΣ £  1MW» της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στη θέση «Ντοροβάτεζα» ή «Στρογγύλι» ή «Ελιές Καλογρέζας» ή «Ντάγλα» στο Δήμο Μαρκοπούλου Περιφέρειας Αττικής. 
5) Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΙΣΧΥΟΣ £ 1MW» της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στη θέση «Ντοροβάτεζα» ή «Στρογγύλι» ή «Ελιές Καλογρέζας» ή «Ντάγλα» στο Δήμο Μαρκοπούλου Περιφέρειας Αττικής. 
6) Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΙΣΧΥΟΣ £ 1MW» της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στη θέση «Γκονέτσι (βόρειο)» ή «Ντοροβάτεζα» στο Δήμο Μαρκοπούλου Περιφέρειας Αττικής. 
7) Λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΙΣΧΥΟΣ £ 1MW» της εταιρείας «ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ» στη θέση «Ντοροβάτεζα» ή «Στρογγύλι» - «Ντοροβάτεζα» ή «Ντάγλα» στο Δήμο Μαρκοπούλου Περιφέρειας Αττικής. 
8) Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ».
9) Λήψη απόφασης για ορισμό Εκπροσώπου Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ναυαγίων για το έτος 2013.
10) Λήψη απόφασης για χαρακτηρισμό ξενοδοχειακής επιχείρησης «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ» ως εποχικής δυνάμει του άρθρου 5 του Ν.429/1976 και Ν.2690/99.
11) Λήψη απόφασης για έγκριση παραχώρησης και αντικατάστασης πέργκολας εντός του Κ.Χ. Γ933 στην 4η -5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου.
12) Λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης του ισχύοντος  ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. Γ271 στην 1η -2η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
13) Λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. Γ340Α της 3ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου.
14) Λήψη απόφασης για επανέγκριση επέκτασης – τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. Γ1384 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
15) Λήψη απόφασης για έγκριση υψομετρικών μελετών στην 1η – 2η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη μεταξύ Ο.Τ. Γ338 και Ο.Τ. Γ341, Ο.Τ. Γ338 και εκτός σχεδίου, Ο.Τ. Γ338 και Ο.Τ. Γ115.
16) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ911 με κωδικό ιδιοκτησίας 670324 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
17) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ961 με κωδικό ιδιοκτησίας 630301 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
18) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1094 με κωδικό ιδιοκτησίας 680320 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
19) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. 50, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2/2012 Πράξη τακτοποιήσεως, προσκύρωσης και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας κείμενης στο Ο.Τ. 50 του Δήμου Μαρκοπούλου.
20) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ653 με κωδικό ιδιοκτησίας 651904 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
21) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1097 με κωδικό ιδιοκτησίας 680226 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
22) Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ388 με κωδικό ιδιοκτησίας 590607 της 1ης – 2ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
23) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ877 με κωδικό ιδιοκτησίας 671103 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
24) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ677 με κωδικό ιδιοκτησίας 651220 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
25) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1097 με κωδικό ιδιοκτησίας 680226 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
26) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1318 με κωδικό ιδιοκτησίας 701507 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
27) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ653 με κωδικό ιδιοκτησίας 651904 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
28) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στα Ο.Τ. Γ1126 και Γ474 με κωδικούς ιδιοκτησίας 690222 και 621901 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
29) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου και καταβολή αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ510 με κωδικό ιδιοκτησίας 620911 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
30) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου και καταβολή αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. 167 της 3ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
31) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου και καταβολή αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ851 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
32) Λήψη απόφασης για συμψηφισμό της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα με την οφειλόμενη αποζημίωση Δήμου και καταβολή αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. 73  με κωδικό ιδιοκτησίας  070230 της 3ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
33) Λήψη απόφασης για καταβολή αποζημίωσης στην ιδιοκτήτρια του οικοπέδου στο Ο.Τ. 326 με κωδικό ιδιοκτησίας 020361 της 3ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
34) Λήψη απόφασης για καταβολή υπολοίπου οφειλόμενης αποζημίωσης Δήμου στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. 397 με κωδικό ιδιοκτησίας 040142 της 3ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
35) Λήψη απόφασης για βεβαίωση καταλόγου ύδρευσης οικισμού Πολυτεχνείου για τα έτη 2008 έως και 2012.
36) Λήψη απόφασης για αναγνώριση οικογενειακών τάφων.
37) Λήψη απόφασης για ονοματοθεσία οδών πόλεως και οικισμών.
38) Λήψη απόφασης για οικονομική ενίσχυση απόρων δημοτών.
39) Λήψη απόφασης για επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.


Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Περισσότερα »

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εξαγοράς των κατεχομένων ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η Διεύθυνση Πολιτικής Γης, της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής, έκανε γνωστή με την ακόλουθη ανακοίνωσή της, την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εξαγοράς των κατεχομένων ακινήτων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Περισσότερα »

22/02/2013

Ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας, επιλέχθηκε αυτό, του Δήμου Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες, 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι έπειτα από μία σειρά συντονισμένων ενεργειών και συναντήσεων της Δημοτικής Αρχής, με φορείς του Υπουργείου Υγείας, έπειτα από πολυάριθμες διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων φορέων και πρωτίστως, χάρη στο αξιέπαινο και πολυετές έργο γιατρών και διοικητικών στελεχών του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, επιλέχθηκε ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας στα Μεσόγεια, στελεχωμένο στα πρότυπα ενός Σταθμού Α’ Βοηθειών, αυτό του Δήμου Μαρκοπούλου.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην τελική επιλογή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, συνοψίζονται επιγραμματικά στους εξής: Κατάλληλη θέση, εύκολη πρόσβαση, καλή και ασφαλής λειτουργία, κτιριακή επάρκεια, καλός ιατρικός εξοπλισμός και ιδιαίτερα θετικό ιστορικό ποιότητος, των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών.  

Το θετικό παρελθόν του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, σε συνδυασμό με την, επί 27 συναπτά έτη, σαφή ικανοποίηση του ντόπιου πληθυσμού και όμορων περιοχών, σε παροχές, επίπεδο περίθαλψης και προσφοράς των γιατρών του, είχαν ως αποτέλεσμα την εδραίωση του Κ.Υ. Μαρκοπούλου, στις αντιλήψεις όλων, ως «θεμέλιο λίθο» και  εγγύηση καλής λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, μιας πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας.

Αναμφίβολα, μέσα από την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη και καλύτερη δυνατή προσφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα σε εκείνη τη μερίδα συνανθρώπων μας, που υποφέρει, στερείται και πάσχει. 

Τις θερμές ευχαριστίες μας, θέλουμε να εκφράσουμε, τόσο στο Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κο Σπύρο Σερλεμέ, όσο και στον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών κο Χρήστο Γιαννάκη, αλλά και στο σύνολο του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, χάρη στο αφοσιωμένο και ποιοτικό έργο των οποίων, το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο, για μόνιμη και διαρκή λειτουργία επί 24ώρου βάσεως στα Μεσόγεια. 
Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Αποκριάτικο διήμερο εκδηλώσεων


Αγαπητοί Συμπολίτες!

Ο Δήμος Μαρκόπουλου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκόπουλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν Αποκριάτικο διήμερο εκδηλώσεων. 

1.) Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, με πολύ χορό, παιχνίδια και αποκριάτικη παρέλαση, όσων μαθητικών μονάδων της πόλης μας, θελήσουν να συμμετάσχουν σ’ αυτήν.
Η συμμετοχή των μαθητών, μπορεί να γίνει ανά τάξη ή και ανά τμήμα. 

Η καλύτερη θεματολογία από τις σχολικές ομάδες, θα επιλεγεί από 4μελή επιτροπή (εκπρόσωπος Δήμου, εκπρόσωπος Διδασκόντων, εκπρόσωπος Μαθητών και εκπρόσωπος Πολιτιστικών Συλλόγων) και θα έχει  ως έπαθλο, μία μονοήμερη εκδρομή σε τόπο της επιλογής τους!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, απευθυνθείτε: 
στην Αντιδήμαρχο κα Μαρία Κιμπιζή στο 22990-85095 
ή στον Αντιπρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Μ. κο Χρήστο Δρίτσα στο 6972-277133.

Παρακαλούμε, για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση, όπως δηλώσετε συμμετοχή, μέχρι και την Παρασκευή, 8/3/2013. 

Σας προσκαλούμε και σας «προκαλούμε» λοιπόν, να συμμετάσχετε στην μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση, που θα γίνει από τις 12 το μεσημέρι έως τις  4 το  απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.

2.) Επίσης, σας προσκαλούμε την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013, στο Πόρτο Ράφτη, σε γλέντι με χορό, τραγούδι, παραδοσιακή φασολάδα και φυσικά, το πέταγμα του χαρταετού. 

Για την ακριβή τοποθεσία και ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης της Καθαράς Δευτέρας, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. 

Περισσότερα »

Βόλεϊ Γυναικών: ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL vs ΡΕΘΥΜΝΟ Ο.ΠΕ.


Σας περιμένουμε όλους και όλες το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 4.00 μ.μ.  στα πλαίσια της
18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Βόλεϊ  σε ένα εξαιρετικά
 κρίσιμο παιχνίδι από βαθμολογική άποψη μεταξύ των ομάδων

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL vs ΡΕΘΥΜΝΟ Ο.ΠΕ.

Σας ευχαριστούμε


Το ΔΣ του Α.Ο. Μαρκοπούλου
Περισσότερα »

21/02/2013

Ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Αθήνα,  12  Φεβρουαρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΠΑΑ/711



Ταχ.Δ/νση

Πληροφορίες

Τηλ.

Fax
e-mail                   
:

:

:

:
:

Δραγατσανίου 8
10559 Αθήνα
Τζώρτζη Ευγενία
Σάντρους Μαρία
213 15 11 137
213 15 11 146
210 3315276
mariasandrous@isotita.gr
ΠΡΟΣ:
Πίνακας Αποδεκτών



Θέμα: Ενημέρωση για ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των γυναικών.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ως αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, δίνοντας έμφαση κυρίως στη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και στην ανάγκη αναγνώρισης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στο γυναικείο πληθυσμό, σας γνωστοποιεί τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Υπουργείων:
1.        Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
2.        Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
και υλοποιούνται είτε πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα.

Προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

1.        Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της απασχόλησης γυναικών μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση Επιχειρηματικών Σχεδίων που θα αναληφθούν από άνεργες γυναίκες.
Ωφελούμενοι θα είναι:
Άνεργες νέες από 18 έως 35 ετών που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν την ιδιότητα της ανέργου ή είναι εγγεγραμμένες στα ειδικά μητρώα του ΟΑΕΔ. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία (2010-2012), στις πολύτεκνες γυναίκες, στις επαπειλούμενες από τον κίνδυνο της ανεργίας γυναίκες και στις γυναίκες που υπάγονται στην ειδική κατηγορία των ΑμEΑ.
Συν. Π/Υ Έργου: 20.000.000€/ Ωφελούμενοι : 1500 γυναίκες /Δικαιούχος: ΟΑΕΔ
Περισσότερες πληροφορίες: www.antagonistikotita.gr                 και         www.espa.gr

2.        Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της απασχόλησης γυναικών μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» για την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών.
Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Κρήτης.
Ωφελούμενες θα είναι:
·         Άνεργες νέες από 18 έως 35 ετών
·         Άνεργες νέες από 36 έως 64 ετών
Συν. Π/Υ Έργου: 40.000.000€/ Φορείς Υλοποίησης: ΕΥΔ/ΕΠΑΕ και ΕΦΕΠΑΕ
Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων: 1/3/2013-29/3/2013

  1. «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης» στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Αφορά σε επιχειρήσεις: μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών με εξαίρεση τα γεωργικά προϊόντα και την αλιεία.
Κατηγορίες ενισχυόμενων επιχειρήσεων: υφιστάμενες επιχειρήσεις, νέες επιχειρήσεις και υπό σύσταση επιχειρήσεις
Συν. Π/Υ Έργου: 433,5 εκ.€. Η έναρξη υποβολής προτάσεων θα καθοριστεί με ΚΥΑ.


Προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

  1. «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα κατασκευαστικών - τεχνικών έργων στις 8 περιφέρειες σύγκλισης / 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου / 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» για 317 προγράμματα κατάρτισης σε ΚΕΚ διάρκειας 400-800 ωρών θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική πρόσληψη του 30% τουλάχιστον των καταρτισθέντων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τουλάχιστον 60 ημερομίσθια.
Ωφελούμενοι θα είναι: μεταξύ άλλων γυναίκες και πληθυσμιακές ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά.
Αριθμός ωφελουμένων: 7.000
Περισσότερες πληροφορίες: www.epanad.gov.gr   και        www.eye-ekt.gr

  1. «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης / 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου / 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» για 158 προγράμματα επιμόρφωσης διάρκειας 400-800 ωρών θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική πρόσληψη του 30% τουλάχιστον των καταρτισθέντων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες.
Ωφελούμενοι θα είναι: μεταξύ άλλων γυναίκες και πληθυσμιακές ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά.
Αριθμός ωφελουμένων: 3.600
Περισσότερες πληροφορίες: www.epanad.gov.gr   και         www.eye-ekt.gr

  1. «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» με στόχο την κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την προετοιμασία των ωφελουμένων ανέργων μέσω αναπτυξιακών συμπράξεων, οι οποίες λειτουργούν με τη  μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με τη συμμετοχή Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων.
Ωφελούμενοι θα είναι: εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ και μεταξύ άλλων: γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, θύματα trafficking, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.
Αριθμός ωφελουμένων: 12.300
Περισσότερες πληροφορίες: www.epanad.gov.gr   και         www.keko.gr
  


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ







Περισσότερα »