23/04/2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
















Κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες, τα έργα των σπουδαστών των Τμημάτων Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού στο Πόρτο Ράφτη, στα πλαίσια της παρουσίασής τους, που διοργανώθηκε το διάστημα 12 – 16 Απριλίου 2014.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με έργα, που προήλθαν από ασκήσεις σχεδίου, εκ του φυσικού ή από φωτογραφία, αλλά και χρωματικές ασκήσεις βασισμένες σε φωτογραφίες τοπίων, ή μελέτες άλλων τοπιογράφων, σημαντικών στην ιστορία της ζωγραφικής.

Το εφηβικό Τμήμα παρουσίασε ασκήσεις σχεδίου και ζωγραφικής, κολάζ, καθώς και ένα ομαδικό έργο, με θέμα τους μετανάστες, βασισμένο σε σχέδιο εργασίας, από το εκπαιδευτικό έντυπο Τέχνης Πολιτική του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, βασισμένο στο Βλάση Κανιάρη, συμπεριλαμβανομένου του κειμένου του Δημήτρη Χατζή "Ο Κάσπαρ Χάουζερ στην έρημη χώρα", από το βιβλίο των κειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' Γυμνασίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού, το "φυσικό" χώρο εργασίας των Τμημάτων Ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων, του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», ο οποίος είναι κατάλληλα εξοπλισμένος με τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους και υποδομές.

Η λειτουργία των Τμημάτων ξεκίνησε το 2012. Στα πλαίσια των ασκήσεων, διδάσκεται σχέδιο εκ του φυσικού, ασκήσεις τονικότητας, σύνθεσης, μετρήματος, προοπτικής, μίξης χρωμάτων, χρωματικής αρμονίας και γίνεται χρήση διαφόρων υλικών σχεδίου και χρώματος, όπως κάρβουνο, μολύβι, ακριλικά χρώματα ή λάδια. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το μάθημα των ενηλίκων είναι εξατομικευμένο, ανάλογα με την εμπειρία του κάθε συμμετέχοντα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Απριλίου, χαιρετισμό απεύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή, δηλώνοντας με συγκίνηση: «Σήμερα εκθέτουμε όλοι τα έργα μας: από τη σύλληψη της ιδέας δημιουργίας ενός ανοιχτού Πολυχώρου για όλους στο Πόρτο Ράφτη, με φιλοξενία εκπαιδευτικών τμημάτων, επιμορφωτικών δράσεων και συλλόγων της περιοχής, μέχρι την υλοποίηση του οράματος αυτού, που έγινε πραγματικότητα για 2η συνεχή χρονιά, με τη σημερινή γιορτή πολιτισμού. Είναι αποτέλεσμα μιας άψογης συνεργασίας με τον Πρόεδρο του «Βραυρωνίου» κ. Σπύρο Δράκο, για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων, όσο και με την υπεύθυνη των Τμημάτων Ευδοκία Μεθενίτη, η οποία κατάφερε να εναρμονίσει παλαιά και νέα μέλη των Τμημάτων και να μεταφέρει τόσο τη γνώση της τεχνικής, όσο και την αγάπη για την Τέχνη. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα γινόταν πραγματικότητα, δίχως τη συνεχή υποστήριξη του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη και κυρίως, το ενδιαφέρον, την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή δεκάδων δημοτών, που αγκάλιασαν και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά τμήματα. Σας ευχαριστούμε όλους και κάθε έναν ξεχωριστά, για τη συγκινητική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για προσφορά τροφίμων, στηρίζοντας την προσπάθειά μας, για την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, που υποστηρίζουν περισσότερες από εβδομήντα (70) οικογένειες, που το έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Δράκος ευχαρίστησε με τη σειρά του, για την αφοσίωση και συνεργασία τους, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δήμου, την Αντιδήμαρχο Μ. Κιμπιζή, τον ειδικό συνεργάτη του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» Κώστα Πανταζή και την υπεύθυνη των Τμημάτων Ε. Μεθενίτη. Επισήμανε την ποιοτική αναβάθμιση της εικαστικής δουλειάς των Τμημάτων Ζωγραφικής και εξέφρασε την ανάγκη της συνέχισης λειτουργίας τους και στο μέλλον. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Λεωνίδας Μπέης και η υποψήφια Δήμαρχος Θάλεια Μπέη.

Το ραντεβού με την αξιοθαύμαστη δουλειά των επίδοξων καλλιτεχνών, ανανεώθηκε για την τελική έκθεση των Τμημάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, για το κλείσιμο της χρονιάς.