03/03/2015

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας - 8 Μαρτίου: «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» - Ενημερωτική εκδήλωση στον Δήμο Μαρκοπούλου


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ο Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στην Τέχνη», την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Νικολάου και Κων/νου Μεθενίτη («ΑΡΤΕΜΙΣ», 1ος όροφος) και ώρα 6:00 το απόγευμα.

Ομιλήτριες θα είναι η κα Τίτα Σταύρου και η κα Ζωή Χατζηδάκη, οι οποίες θα μας παρουσιάσουν έργα γυναικών ζωγράφων και μέσα από τις εικόνες θα περιηγηθούμε στα τελευταία 600 χρόνια της ζωγραφικής.

Μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες Ντα Βίντσι ή Πικάσσο;
  • Μπορούμε να μιλάμε για γυναικεία τέχνη;
  • Πως βλέπει τον εαυτό της και τον κόσμο η γυναίκα;
Η κα Τίτα Σταύρου έχει μαθητεύσει στο εργαστήρι του σκηνογράφου - ζωγράφου Παύλου Βλάχου (1921-2002), εργάζεται σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και στη διακόσμηση, ενώ επί επτά (7) χρόνια διδάσκει εικαστικά στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ για ενήλικες και τις οικογένειές τους. Από το 1995 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει σεμινάρια Τέχνης.

Η κα Ζωή Χατζιδάκη εργάστηκε σαν καθηγήτρια χορού, χορογράφος και διδάσκει στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας, το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής από το 1996. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοροθεραπευτών, ενώ έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο ίδρυμα «ΜΗΤΕΡΑ». Είναι οικογενειακή σύμβουλος και συστημική θεραπεύτρια, ενώ παρακολουθεί ενεργά την ψυχαναλυτική κατεύθυνση.

Σας περιμένουμε όλους αυτή την ξεχωριστή ημέρα, για να ανακαλύψουμε μία ακόμα πτυχή της γυναικείας φύσης, έναν ακόμη ρόλο –ανάμεσα στους πολλούς – της γυναίκας του χθες και του σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.