30/06/2015

«Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ», από το θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν το Σάββατο, 4 Ιουλίου και ώρα 9:00 το βράδυ, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γνωστά λαϊκά παραμύθια του κόσμου, για όλες τις ηλικίες, από το θέατρο «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.


Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα πανέμορφο παραμύθι, διασκευασμένο για παιδιά ηλικίας 3 - 12 χρονών. Σε γλώσσα απλή, αλλά ταυτόχρονα ποιητική, χωρίς ευκολίες και άσκοπους αστεϊσμούς. Μία παράσταση, ντυμένη με υπέροχα σκηνικά και δεμένη με άκρως ατμοσφαιρική μουσική. Σκηνές γεμάτες χιούμορ, εκπλήξεις, σασπένς και... «πραγματική» μαγεία.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» αποτελεί έναν ύμνο στην πραγματική αγάπη.


Οι χαρακτήρες και οι συμβολισμοί τους:

Ο χαρακτήρας της Πεντάμορφης συμβολίζει την αρετή και τη βαθιά πίστη σε ό,τι όμορφο. Το Τέρας συμβολίζει την ψυχή και την πραγματική ομορφιά, που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Ο πατέρας, είναι η βαθιά μας συνείδηση και τα εμπόδια που συναντάμε κατά την ενηλικίωση μας. Επίσης, συμβολίζει την προσπάθεια κάθε ατόμου να είναι αντάξιο στις προσδοκίες των άλλων. Οι δύο μεγάλες κόρες είναι και αυτές τα εμπόδια, οι δυσκολίες, το κακό, που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε στη ζωή, για να δούμε τη διαφορετικότητα. Η καλή Κυρά, η Χελώνα και η Νεράιδα είναι η καλή πλευρά του εαυτού μας, που πάντα υπάρχει, αλλά που παραγκωνίζεται μπροστά σε κάθε τι εγωιστικό, υλικό αγαθό και εξωτερική ομορφιά. Ο Πρίγκιπας είναι η αλλαγή, είναι ο συμβολισμός της πραγματικής αγάπης, που την κατακτούμε μόνο με πίστη στον εαυτό μας.

Μας μαθαίνει: να βλέπουμε πέρα από κάθε τι απλοϊκό. Μας συμβουλεύει: να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πραγματική ομορφιά και την καλοσύνη. Μας οδηγεί: στην κατανόηση πως με βαθιά πίστη στις επιθυμίες μας, τα πάντα είναι εφικτά. Μας δίνει να καταλάβουμε: πως το κλειδί στην ευτυχία, είναι η υπομονή και η ελπίδα.


Περίληψη:

Ένας πλούσιος έμπορος ζει σε μία μεγαλούπολη μαζί με τις τρεις του κόρες. Μια μέρα χάνει την περιουσία του και αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα φτωχικό σπίτι στην εξοχή. Οι δυσκολίες δυσαρεστούν τις δύο μεγαλύτερες κόρες, ενώ η μικρότερη, η Πεντάμορφη, προσπαθεί πάντα να είναι στο πλευρό του πατέρα της. Ο έμπορος μια μέρα θα ξεκινήσει για δουλειές στην πόλη, αλλά θα χάσει το δρόμο της επιστροφής λόγω μιας σφοδρής καταιγίδας. Θα βρεθεί σε ένα κάστρο. Θα ψάξει για τον οικοδεσπότη αλλά δε θα τον βρει πουθενά. Το άλλο πρωί θα κινήσει να φύγει αλλά θα κάνει κάτι που θα προκαλέσει την οργή του ιδιοκτήτη: του Τέρατος. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να πεθάνει, εκτός αν κάποια από τις κόρες του, πάρει τη θέση του. Η Πεντάμορφη αναλαμβάνει το δύσκολο έργο. Θα πάει στο κάστρο και από κείνη τη στιγμή όλα θα αλλάξουν... Στην αλλαγή αυτή θα βοηθήσουν τρία πρόσωπα, που έμελε να είναι ένα: μία Νεράιδα.


Παίζουν αλφαβητικά: Θεοδώρα Κουτρούμπα, Μάνια Σπαθή, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Νάνσυ Χρυσικοπούλου.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης

Σκηνικά - Κοστούμια: Ράνια Αντύπα

Μουσική: Μιχάλης Αβραμίδης

Χορογραφίες: Νερίνα Ζάρπα


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.