02/10/2015

Με τον ενθουσιασμό της Aλληλεγγύης και της Προσφοράς, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη του ''Κοινωνικού Φροντιστηρίου'' του Δήμου Μαρκοπούλου, για τη νέα σχολική χρονιά!

Σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, η πρώτη σύσκεψη για τη νέα σχολική χρονιά, εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Φροντιστηρίων της πόλης, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κ. Νίκος Ορφανός και τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου: Η Κοινωνική Λειτουργός κα Βασιλική Σταύρου, η Ψυχολόγος κα Χριστίνα Νικολάου και η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, κα Αλέκα Δημητρίου.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου χαιρέτισε όλους τους εκπαιδευτικούς προσωπικά, τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και την δωρεάν και ανιδιοτελή προσφορά τους σε παιδιά – μαθητές, οικογενειών που έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν ξένες γλώσσες ή σχολικά μαθήματα, σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, για την ενίσχυση των γνώσεών τους.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Μαρία Κιμπιζή, ευχαρίστησε με τη σειρά της, όλους όσοι στήριξαν μέχρι σήμερα το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Μαρκοπούλου, αναγνωρίζοντας την συμμετοχή τους στην δημιουργία του δικτύου εκπαιδευτικών, που αποτελεί τον «πυρήνα» αυτής της κοινωνικής δομής του Δήμου μας και απένειμε τιμητικούς επαίνους στους συμμετέχοντες εθελοντές εκπαιδευτικούς και φροντιστήρια: κο Πασσά Γιώργο (φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Ακάδημος»), κα Σοφρώνη Μαρίνα (κέντρο ξένων γλωσσών), κα Φραγκογιάννη Άννα (φροντιστήριο «Homework»), κα Μπουλούκου Μαίρη (ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών). Τιμητικοί έπαινοι θα δοθούν επίσης και στους απόντες στη σύσκεψη, αλλά παρόντες στη θερμή συμμετοχή και προσφορά, εκπροσώπους των κέντρων ξένων γλωσσών «Ευρωγνώση» και «So easy».

Στόχος της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος, που εισέρχεται αισίως στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, με καταγραφή των δυσκολιών, αλλά και των επιτυχιών.

Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε στους παρευρισκόμενους, η ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς, για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, μαθητών - μελών οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, και τα οποία (παιδιά) προετοιμάστηκαν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μέσω του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» του Δήμου μας.

Επισημάνθηκε η ευαισθησία, που θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους όσοι πλαισιώνουν την κοινωνική αυτή δομή, ενάντια σε κάθε πιθανότητα εκδήλωσης κοινωνικού ρατσισμού ή στιγματισμού. Ο Δήμος Μαρκοπούλου επέλεξε συνειδητά να μην στεγάσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συγκεκριμένο χώρο, αλλά οι ωφελούμενοι να παρακολουθούν κανονικά τα προσφερόμενα μαθήματα, στα τμήματα που ήδη λειτουργούν στους χώρους των εκπαιδευτικών κέντρων, τα οποία συμμετέχουν εθελοντικά στην συγκεκριμένη κοινωνική δομή.

Κοινό χαρακτηριστικό των παρευρισκομένων, ήταν ο ενθουσιασμός της αλληλεγγύης και της προσφοράς και η πεποίθηση, ότι ο πολιτισμός της κοινωνίας μας, αξιολογείται, από το πώς φερόμαστε σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.


Αυτή είναι η βασική αρχή λειτουργίας του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Μαρκοπούλου. Συνεχίζουμε σε αυτή τη βάση και καλούμε όσους εκπαιδευτικούς και Ιδιωτικά Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό το Δίκτυο Αλληλεγγύης του Δήμου μας, να επικοινωνήσουν με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή στο τηλ. 6977 786089 ή με την Κοινωνική Λειτουργό κα Βασιλική Σταύρου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, τηλ. 22990 20174.