16/08/2016

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ, ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργανώνουν συναυλία του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Δημήτρη Βασιλάκη και σας προσκαλούν την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 και ώρα 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, για να απολαύσουμε μαζί μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική τζαζ συναυλία, με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Ο Δημήτρης Βασιλάκης παρουσιάζει «εν κινήσει» τους jazztronica project, με Αγγελική ΤουμπανάκηΗλία Δουμάνη καιguests, σε έναν ιδιαίτερο μουσικό διάλογο μεταξύ τυμπάνων, ηλεκτρονικών, σαξοφώνου και φωνής!
H vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης, δημιουργούν ένα πρωτοποριακό δυναμικό ντουέτο Τυμπάνων – Φωνής, που συνδυάζουν τον φυσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο, δίνοντας έμφαση στο ρυθμικό παιχνίδι.

Οι δύο μουσικοί, παρουσιάζουν με ευρηματικές ενορχηστρώσεις διαχρονικά κομμάτια του διεθνούς jazz ρεπερτορίου, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις για δύο μονοφωνικά  όργανα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυφωνικό προσωπικό ήχο. Θα ακουστούν κείμενα από την ποιητική συλλογή του Δημήτρη Βασιλάκη «88 εν κινήσει».

Αγγελική Τουμπανάκη: Voice, Fxs, Loops, percussions
Ηλίας Δουμάνης: Drums, Voice, Fxs, Loops, programing
Δημήτρης Βασιλάκης: σαξόφωνα/φωνητικά/κείμενα

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2014 στο Athens Jazz duet Festival και έκτοτε στο Music Expo 2016, Babel Jazz Festival, 1ο Athens Jazz FX festival,  Athens Sofar Sounds, 6 D.O.G.S.,  Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Athens Voice), Νομισματικό Μουσείο ΑθηνώνΣυναυλιακό χώρο Ωδείου ΦΝάκας, Melijazz festival 2015 κ.α.,αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης έχει ηχογραφήσει πέντε (5) άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία της τζαζ, Candid Records. Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων: Birdland, Dizzy' s και Zinc στη Νέα Υόρκη, Jazz Showcaseκαι Hot House στο Σικάγο, Ronnie ScottsRoyal Festival Hall και Purcell Room στο Λονδίνο, Sunset & Sunside Clubs καιConservatoire de Paris. Επίσης έχει παίξει για δύο Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας, τρεις Πρωθυπουργούς, καθώς και για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton, κατά την επίσημη επίσκεψη το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου, στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Συνεργάζεται με τα αυτοκίνητα Bentley σε φεστιβάλ και συναυλίες παγκόσμια, ενώ το 2013 παράγει ένα compilation CD αποκλειστικά για το luxury brand. Παρουσιάζει ομιλία/performance για τα TEDx με τίτλο: «Jazz Democracy». Παρουσιάζει την εκπομπή Jazz Δημοκρατία στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΑΙΤΙΟΝ τηλεόραση. Επίσης, είναι από το 2015 ο καλλιτεχνικός διευθυντής και διοργανωτής των Mirabello Jazz Festival (Κρήτη) και Rhodes jazz festival.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για πρόσβαση όλο και περισσότερων πολιτών σε δράσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, την ημέρα αυτή η είσοδος για το κοινό στην Συναυλία, στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας θα είναι ελεύθερη. Θα πραγματοποιηθεί επίσης δωρεάν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο στις 7:00μ.μ. και στο Μουσείο στις 8:00μ.μ., πριν την συναυλία.

Σας περιμένουμε όλους, στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού μας, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, παρέα με τζαζ μελωδίες και φυσικά, το αυγουστιάτικο φεγγάρι!


Λόγω της προσέλκυσης άνω των 2.000 θεατών στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση, παρακαλείται το κοινό για την έγκαιρη προσέλευσή του.