12/12/2016

Ιππασία: Μακαρώνα, Βαρδινογιάννης, Αντωνίου και Πίτσικου Πανελληνιονίκες 2016


Σε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο κλίμα και τον κόσμο να χειροκροτεί τους Πανελληνιονίκες 2016 ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο οι 69οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων.

Τους Πανελλήνιους Αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν και απονομή στους Πανελληνιονίκες Παίδων  ο Ser Miang NG, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ και ο κ. Gordon Tang, μέλος και χορηγός της ΔΟΕ και της ΔΟΑ. Τους συνόδευε ο Πρόεδρος της ΕΟΙ, κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Στην Κατηγορία Ενηλίκων Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε η Νικολίνα Μακαρώνα του ΙΟΒΟΠ με την Arc de Triomphe με πολύ καλή εμφάνιση και διπλή άπταιστη διαδρομή. Στην 2η θέση ήταν επίσης με 0 βαθμούς ο Jan Gurov του ΑΙΟΑΤ με τον So Limit (που αποσύρθηκε από τον αγώνα διαβάθμισης) και στην 3η θέση ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος του IOMS με τον Dicaprio με 4 βαθμούς από τους δύο γύρους.

Ο μοναδικός ιππέας με 0 βαθμούς στην Κατηγορία Νέων Ιππέων αναδείχθηκε και Πανελληνιονίκης. Ο λόγος για τον Ανδρέα Βαρδινογιάννη με τον Zjohn του ΙΑΟΦ. Στην 2η θέση με 4 βαθμούς ήταν ο Γιώργος Αμούτζας με τον Eliah του και στην 3η θέση η Αντιγόνη Τσαφαρά με τον Interpid Leonardo με 28 βαθμούς.

Στην Κατηγορία Εφήβων Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Αντώνης Αντωνίου με τον Loon Illusion, μετά από αγώνα διαβάθμισης με την Σελήνη Ποππ και την Saygon Οι δύο αθλητές ισοβάθμησαν στην 1η θέση μετά τους δύο γύρους με 4 βαθμούς. Ο αθλητής του ΙΟΚΟΥΒ είχε 6 βαθμούς στο μπαράζ και η αμαζόνα του ΙΟΒΟΠ 8. Στην 3η θέση ήταν η Ιωάννα Τσόχα με τον Calido S με 6 βαθμούς από τον 1ο γύρο.

Στην Κατηγορία Παίδων η Άρτεμις Πίτσικου και η Marisa αναδείχθηκαν Πανελληνιονίκες μετά από μπαράζ με τον Σταύρο Θεοφανόπουλο και τον Taquine du Vivier. Οι δύο αθλητές ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 0 βαθμούς μετά τους 2 γύρους. H αμαζόνα του ΙΟΜ είχε 4 βαθμούς στο μπαράζ και ο αθλητής του ΕΙΟ 8. Στην 3η θέση ήταν ο Άθως Τριγλιανός με τον Varien από το ΙΚΕΜ με 4 βαθμούς από τον 1ο γύρο.

Στην Κατηγορία Αμαζόνων, που έγινε μπαράζ μεταξύ 7 αθλητριών, οι οποίες ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 0 βαθμούς, νικήτρια βγήκε η Πάολα Μαρτίνη με τον Cobbydor με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή στο μπαράζ σε χρόνο 36,87. Δεύτερη ήταν η Ελένη Αινατζόγλου με τον DArtagnan του ΙΟΘΡΑΚ με άπταιστη και χρόνο 37,12 και τρίτη ήταν η Ειρήνη Σπανού με τον Peron από την Ρόδο με επίσης άπταιστη και χρόνο 38,76.

Τέλος, στην χθεσινή Κατηγορία Δ ύψους 1.15μ. για δεύτερη φορά νικήτρια στο τριήμερο ήταν η Χριστίνα Σαχίνογλου με την Carosa με άπταιστη και χρόνο 53,69. Στην 2η θέση ήταν ο Λουκάς Παπαδόπουλος με τον Lux με χρόνο 56,80 και στην 3η θέση η Μαργαρίτα Δενδρινού με τον Last Chance με χρόνο 60,22.

10 ιππείς πήραν μέρος στον αγώνα διαβάθμισης της Κατηγορίας Νέων Ίππων, οι οποίοι ισοβάθμησαν στην 1η θέση με διπλή άπταιστη διαδρομή. Νικήτριες αναδείχθηκαν η Κατερίνα Doubodel και η Fleur με την γρηγγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 29,02. Στην 2η θέση ήταν ο Γιάννης Σκανδάλης με τον Chudodeen με άπταιστη και χρόνο 29,72 και στην 3η θέση ο Σταύρος Γεωργόπουλος με τον Casper με επίσης άπταιστη και χρόνο 31,31.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των χορηγών εταιρειών: ΜΕΤΚΑ, Coral με την Shell, Ολυμπιακή Ζυθοποιία με την μπύρα Mythos, Kyvernitis Travel, TRM, Α.Ισμαήλος Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes Benz, Superfast Ferries, Hertz, , Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, Κτήμα Χάρις, New Alert, Α.Μάστορης – Δ.Μητρογιάννης & ΣΙΑ Ε.Ε. Χορηγοί Επικοινωνίας: Cosmote TV, Star και ΕΡΤ. 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ