09/12/2016

Αρχίζουν οι 69οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων

400 και πλέον συμμετοχές αναμένονται στους 69ους Πανελλήνιους Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων, που αρχίζουν αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου στο «Χριστουγεννιάτικο» κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα δώσουν δυναμικό παρών διεκδικώντας τους τίτλους των Πανελληνιονικών στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων. Ακόμη θα αναδειχθούν οι νικητές στις κατηγορίες Αμαζόνων, Νεολέκτων Ίππων, Η, Ε, Δ, Γ και Β, ενώ θα αναδειχθεί και ο Πανελληνιονίκης Όμιλος από το Ομαδικό Αγώνισμα.

Στο πλαίσιο των Αγώνων θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο bazaar με την συμμετοχή φορέων για το παιδί, θεραπευτικής ιππασίας και του φιλοζωικού σωματείου «Μεριμνώ». Αύριο, Παρασκευή θα φιλοξενηθούν στο κλειστό ιπποδρόμιο μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος της Ομοσπονδίας γνωριμία με το ολυμπιακό άθλημα της Ιππασίας. Ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν στη διάθεση του κοινού εκπαιδευτικά αλογάκια για βόλτες και ιππικές εμπειρίες.

Για όσους δεν έρθουν στο Μαρκόπουλο να παρακολουθήσουν τους αγώνες, η ΕΟΙ θα μεταδώσει σε live streaming τους αγώνες το Σαββατοκύριακο, μέσω του site της www.hef.gr (live stream). Συγκεκριμένα θα μεταδοθούν οι κατηγορίες των Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων και Αμαζόνων.

Αύριο οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10.00 και θα περιλαμβάνουν τέσσερις κατηγορίες, την Κατηγορία Η ύψους 1.00μ, την Κατηγορία Ε ύψους 1.10μ, την Κατηγορία Νεολέκτων Ίππων ύψους 1.15 – 1.20μ. και την κατηγορία Γ με το ομαδικό αγώνισμα των ομίλων ύψους 1.20μ.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ