01/12/2016

Πραγματοποιήθηκε δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ωφελούμενων γυναικών από το Δήμο Μαρκοπούλου

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος ωφελούμενων γυναικών του Δήμου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στο Κέντρο Μαστού του Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.).

Η δράση αφορούσε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, κατοίκους του Δήμου. Η μεταφορά στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Δήμου και τις κυρίες συνόδευσε δημοτική υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων – με απόλυτο σεβασμό του ιατρικού απορρήτου - θα παραληφθούν σε σφραγισμένο φάκελο από τις ίδιες, όταν αυτά σταλούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», μέσω της ειδικής Προγραμματικής Συμφωνίας με το Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι», έχουν προσφέρει από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 3.000 δωρεάν εξετάσεις, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου σταθερά υποστηρίζει τις δράσεις πρόνοιας και ενημέρωσης για θέματα Υγείας και ως μέλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., θα συνεχίσει να αξιοποιεί τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε μαστογραφικό έλεγχο, προς όφελος συμπολιτισσών μας, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την οικονομική κρίση.