15/02/2017

Περισσότερο από έναν τόνο καπάκια, παρέδωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, στον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων»!

Περισσότερο από έναν τόνο καπάκια, δηλαδή 1.100 κιλά, παρέδωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων».

Από τον Αύγουστο του 2013, ο Δήμος ξεκίνησε, τη δυναμική του συμμετοχή στη δράση του «Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων», για τη συμπαράσταση στα παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Με μια απλή κίνηση, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν και τοποθετώντας τα στους ειδικούς κάδους στην είσοδο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου και στο Δημοτικό Υποκατάστημα στο Πόρτο Ράφτη, δίνεται η δυνατότητα στον καθένα από εμάς, εύκολα, ανέξοδα και γρήγορα, να συμβάλλει στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων, στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, και παράλληλα, να αναδείξει στην πράξη, τη σημασία της Ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατέψουμε το Περιβάλλον μας!

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή, δήλωσε ενθουσιασμένη για την εξέλιξη της συμμετοχής του Δήμου Μαρκοπούλου, στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα: «Είμαι χαρούμενη για τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μου, τους συλλόγους και τους φορείς, όπως και όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας του Δήμου μας, που τέσσερα χρόνια τώρα, συνεχίζουν να στηρίζουν με τη συμμετοχή τους, αυτή τη σημαντική προσπάθεια, που συνδυάζει την Αλληλεγγύη με την Ανθρωπιά και την Κοινωνική Προσφορά! Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων», που μας έδωσε την ευκαιρία, να μετουσιώσουμε την κοινωνική ευαισθησία, σε έμπρακτη βοήθεια προς τους δικαιούχους αυτής της δράσης, με ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία, ασθένεια ή κινητικά προβλήματα, οι οποίοι επωφελούνται με την ανταποδοτική δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων, από το Σύλλογο. Στο Δήμο Μαρκοπούλου έχουν ήδη διατεθεί – ανταποδοτικά - αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, έχουν εξυπηρετήσει συμπολίτες μας, που τα είχαν ανάγκη. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα Βιβή Βάγγαλη, η οποία αποτελεί το «συνδετικό κρίκο», στη μέχρι τώρα συνεργασία του Δήμου μας, με το Σύλλογο. Επίσης, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τα «κορίτσια» της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, που συνδράμουν και με χαρά φροντίζουν για την αποθήκευση της μεγάλης αυτής ποσότητας καπακιών, μέχρι την παράδοση τους, στον προορισμό τους. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, πόσο εύκολα μπορείς να χαρίσεις μια καλύτερη ζωή στο συνάνθρωπο, αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Όσο αφορά στην αξία της Ανακύκλωσης, γνωρίζοντας, ότι για να απορροφηθεί από το Περιβάλλον ακόμη και ένα μόνο πλαστικό καπάκι, απαιτούνται 450 – 500 χρόνια, σας καλώ όλους να συνεχίσετε τη συλλογή τους και να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη δράση».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους τρόπους υποστήριξης και συμμετοχής στη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Λειτουργό κα Βασιλική Σταύρου, Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Μαρκοπούλου, στα τηλ. 22990 20173 και 20174, καθώς και στο Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, τηλ. 22990 85095.

Ακόμα και ένα καπάκι τη φορά, μπορεί να κάνει τη διαφορά, για την Ανακύκλωση και την Αλληλεγγύη!