24/04/2017

Η εκπληκτική πραγματική ιστορία «Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ» και το απολαυστικό «ΜΠΑΝΤΙ, Ο ΡΟΚ ΣΤΑΡ», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»



Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» εξασφάλισε και παρουσιάζει την εκπληκτική πραγματική ιστορία «Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ» σε Α΄ Προβολή και την απολαυστική ταινία κιν. σχεδίων «ΜΠΑΝΤΙ, Ο ΡΟΚ ΣΤΑΡ», από την Πέμπτη 27 Απριλίου, έως και την Τετάρτη, 3 Μαϊου 2017.


«ΜΠΑΝΤΙ, Ο ΡΟΚ ΣΤΑΡ» (μεταγλωτ.)
(Rock Dog)

Προβολές: 6.00 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Ας Μπράνον

Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού μαστίφ, εκείνο θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα.

Η ταινία «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ» είναι βασισμένη στο κόμικ του Ζενγκ Τζουν, διάσημου ροκ σταρ της Κίνας. Το graphic novel κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο «Tibetan Rock Dog». Η σκηνοθεσία είναι του Ας Μπράνον, σεναριογράφου και σκηνοθέτη του «Surf’s Up» και συν-σκηνοθέτη του «Toy Story 2».









«Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ»
(Eagle Huntress)

Α΄ Προβολή

Προβολές: 7.30 μ.μ. και 9.15 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Otto Bell
Πρωταγωνιστούν: Aisholpan Nurgaiv, Daisy Ridley, Rys Nurgaiv

Η ταινία «Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ» ακολουθεί την Αϊσολπάν, ένα 13χρονο κορίτσι, νομάδα του Καζακστάν στα Όρη Αλτάι, που έχει αποφασίσει να γίνει κυνηγός με αετό σαν τον πατέρα της. Είναι το πρώτο κορίτσι σε 12 γενιές της οικογένειάς της, που θέλει να γίνει κυνηγός με αετό και έχει απόλυτη πίστη ότι θα καταφέρει, καθώς κι ο πατέρας της πιστεύει, ότι κάθε κορίτσι μπορεί -εφόσον δείξει αφοσίωση-  να πετύχει ό,τι ακριβώς και ένα αγόρι.

Η ιστορία ξεκινά αφότου η  Αϊσολπάν έχει ήδη εκπαιδευτεί με τον αετό του πατέρα της  για πολλούς μήνες. Όμως, επειδή κάθε αετός μπορεί να έχει μόνο ένα αφεντικό, έχει έρθει η ώρα για την Αϊσολπάν να βρει τον δικό της αετό.

Κατεβαίνοντας έναν απόκρημνο βράχο με το σχοινί, η Αϊσολπάν βρίσκει ένα νεογέννητο αετόπουλο στη φωλιά του, ενώ η μητέρα του κάνει κύκλους πάνω από το κεφάλι της. Ο αετός της θα επιβιώσει, θα εκπαιδευτεί και θα κυνηγήσει μαζί της, μέχρι την στιγμή που θα τον απελευθερώσει κάποια χρόνια αργότερα, ώστε ο κύκλος της ζωής του να συνεχιστεί. Μετά από μήνες προπόνησης, ο πατέρα της είναι έτοιμος να θέσει τις ικανότητές της σε δοκιμασία. Έτσι, η Αϊσολπάν συμμετέχει σε ένα διάσημο διαγωνισμό, το φεστιβάλ του Χρυσού Αετού, και αντιμετωπίζει 70 από τους μεγαλύτερους κυνηγούς του Καζακστάν στη Μογγολία.

Όμως η πιο επίπονη πρόκληση δεν έχει έρθει ακόμη, αφού η ιεροτελεστία για κάθε νέο  κυνηγό με αετό, είναι να λάβει μέρος σε ένα κυνήγι. Η Αϊσολπάν πρέπει να ιππεύσει μαζί με τον πατέρα της σε επικίνδυνα τοπία, ψηλά στα παγωμένα βουνά, με θερμοκρασίες 40 βαθμών κάτω από το μηδέν, ώστε να αποδείξει ότι είναι μια αληθινή κυνηγός με αετό.

Γυρισμένη στις απέραντες εκτάσεις  της Μογγολικής στέπας, η ταινία «Η KYNΗΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ» προκαλεί δέος, εμπνέει και αφηγείται με επικό τρόπο την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που πίστεψε στη δύναμή του - έτσι όπως διδάχθηκε από την οικογένειά της - και κατάφερε να «πετάξει».






Γενική είσοδος: 7 Ευρώ. Κάθε Τετάρτη, δυο εισιτήρια στην τιμή του ενός, μόνο με 7 Ευρώ!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις καινούριες μας ταινίες και από τη νέα σελίδα του «Άρτεμις» στο Facebook: www.facebook.com/artemiscinema/

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 22990 23924