10/05/2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 - 15:00

              Μαρκόπουλο, 10 Μάϊου 2017


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκηρύχτηκε για αύριο  ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017 από τις 12.00-15.00.
1.              Η πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αποφασίστηκε ενάντια στην μονομερή και προκλητική απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να επιβάλλει υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία.
        Η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.  
        Σήμερα, τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α.
        Με την απόφαση της δε αυτή η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι., αλλά ταυτόχρονα και να «σπρώχνει» τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαλύοντας Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη από τα συνεχή μνημόνια.
2.              Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας εκφράζει με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στο σχέδιο οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ, όπου πλέον αλλάζει η έδρα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από το Κορωπί όπου βρισκόταν (5χλμ. απόσταση) μεταφερόμενη στο Λαύριο (30χλμ. απόσταση)!!!!!!! Απόφαση χωρίς λογική βάση, η οποία και συντελεί μόνο στην ταλαιπωρία όλων εμάς των ασφαλισμένων. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



             ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ                                                ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ