06/06/2017

Πρωταθλητές Υπερπήδησης Εμποδίων 2017


Πρωταθλητές ΥΕ Μυτιληναίου, Παπαθανασίου,
Μαρτίνη & Ζολώτα - Γιάρα

Υπό τους ήχους του Ζορμπά στις απονομές των Πρωταθλητών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το ΜΕΤΚΑ Πρωτάθλημα Ιππασίας 2017. Στην Υπερπήδηση Εμποδίων τρεις αμαζόνες και ένας ιππέας πήραν τους τίτλους των Πρωταθλητών στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων.

Στην τελευταία κατηγορία Ενηλίκων η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Broadway έμειναν στην 1η θέση μέχρι το τέλος, αφού ήταν το μοναδικό ζευγάρι με 0 βαθμούς στους τέσσερις γύρους «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερε να κερδίσω για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα Ενηλίκων, με ένα άλογο που ήταν της μητέρας μου και ιππεύω μόλις 3 εβδομάδες» δήλωσε η νέα Πρωταθλήτρια. Δεύτερη πρωταθλήτρια η Άννα Παπαγεωργίου με τον Waikiki Akino με 17 βαθμούς και 3ος Πρωταθλητής ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Grandeur με 18 βαθμούς.

Στην κατηγορία Νέων Ιππέων Πρωταθλητής αναδείχθηκε με συνολικά 16 βαθμούς στους τέσσερις γύρους ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τον Secret Prince, ενώ ακολούθησε στην 2η θέση ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης με τον Mercury με 22 βαθμούς και στην 3η θέση η Ιωάννα Τσόχα με τον Go4it με 23 βαθμούς.  

Στην κατηγορία Εφήβων για δεύτερη συνεχή χρονιά Πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Πάολα Μαρτίνη και η Cleopatra, αφού ήταν οι μόνες με 0 βαθμούς στους τέσσερις γύρους. Δεύτερη Πρωταθλήτρια η Σελήνη Ποππ με την Saigon 32 με 3 βαθμούς και τρίτη Πρωταθλήτρια η Άννα Δανάλη με τον Seattle Brecourt με 5 βαθμούς.

Στην κατηγορία Παίδων δύο αμαζόνες συγκέντρωσαν 4 βαθμούς στους τέσσερις γύρους, αλλά πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η αμαζόνα με την καλύτερη κατάταξη στο σημερινό αγώνα Grand Prix. Ο λόγος για την Αθηνά Ζολώτα Γιάρα με τον Z Akinos. Δεύτερη ήταν η Εβελίνα Βόγλη με την Qualinka du Chatet  και Τρίτη η Άρτεμις Πιτσικού με την Marisa με 8 βαθμούς.

Στην κατηγορία Αμαζόνων νικήτρια αναδείχθηκε μετά τους τέσσερις γύρους η Άννα Δανάλη με τον Prelude de la Roque με 4 βαθμούς στο σύνολο και καλύτερη σημερινό κατάταξη. Στην 2η θέση ήταν η Μαργαρίτα Δενδρινού με τον Bonfire με επίσης 4 βαθμούς και στην 3η θέση η Πάολα Μαρτίνη με τον Cobbydor με 4 βαθμούς.


Από το Γραφείο Τύπου
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας