08/06/2017

Η τακτοποίηση της ντουλάπας μας, λόγω της αλλαγής της εποχής, μπορεί να ενισχύσει διπλά, την Ανακύκλωση και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου!

Η τακτοποίηση της ντουλάπας μας, λόγω της αλλαγής της εποχής, μπορεί να ενισχύσει διπλά, την Ανακύκλωση και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου! Εύκολα και ανέξοδα, μπορούμε όλοι μας να ανακυκλώσουμε ΠΑΛΑΙΑ ρούχα, ζευγάρια παπούτσια, ζώνες, τσάντες, λευκά είδη και κλινοσκεπάσματα στους είκοσι έξι (26) κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη.

Στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Παλαιών Ρούχων, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, το καλοκαίρι του 2015 και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία «RECYCOM - Β. ΑΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνδυάζεται η Ανακύκλωση με την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Η εταιρεία περισυλλέγει από τους κόκκινους κάδους, τα παλαιά ενδύματα που δεν μπορούν πια να ξαναχρησιμοποιηθούν, τα ανακυκλώνει, μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα υλικά, όπως γέμιση καθισμάτων αυτοκινήτων, σάκων του μποξ, στουπιά κ.τ.λ. και προσφέρει αντισταθμιστικά κάθε μήνα, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν πραγματική ανάγκη!

Μέσω της Ανακύκλωσης των Παλαιών ενδυμάτων, μειώνεται παράλληλα ο όγκος των απορριμμάτων της πόλης μας, αφού επαναχρησιμοποιούνται για τη δημιουργία άλλων χρήσιμων υλικών.

Υπενθυμίζουμε στους δημότες, που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, παπούτσια κ.τ.λ. σε καλή κατάσταση, όπως και τρόφιμα μακράς διαρκείας, μπορούν να τα παραδίδουν εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Οι ειδικοί κόκκινοι κάδοι Ανακύκλωσης ΠΑΛΑΙΩΝ ενδυμάτων, είναι τοποθετημένοι στις ακόλουθες οδούς:

Στο Μαρκόπουλο:

Δημοσθένους Σωτηρίου, Δημαρχείο Μαρκοπούλου
Αθηνών, ΚΤΕΛ Μαρκοπούλου
Πλατεία Πετούρη, Πούσι Ρι
Γ. Πίνη, Πλατεία Σάρας
Ευαγγελιστρίας, Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου
Ανθέων και Επικούρου, 3ο Νηπιαγωγείο
Γ. Μαμούρη, 4ο Νηπιαγωγείο
Καραολή Δημητρίου, 1ο Δημοτικό
Μυρρινούντος 22, 2ο Δημοτικό
Κ. Σωτηρίου, 3ο Δημοτικό – Λύκειο
Ι. Παπαβασιλείου, Γυμνάσιο
34ο χλμ. Λ. Πόρτο Ράφτη, Αγ. Τριάδα (Δοντάς)
Μυρρινούντος
Ελ. Δημοκρατίας
Αθηναϊκής Δημοκρατίας
Λ. Μαρκοπούλου


Στο Πόρτο Ράφτη:

Δημοτικό Υποκατάστημα Δήμου Μαρκοπούλου
Αγίου Νικολάου, Άγιος Νικόλαος - Λιμάνι Πόρτο Ράφτη
Μελίνας Μερκούρη 1, (πίσω από Goody’s)
Καρόλου Κουν 1-3, 1ο Δημοτικό – 3ο Δημοτικό
Σωτήρος, 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου
Λ. Γρέγου – Ηρακλέους, Κοράλι
Αρτέμιδος – Κεφαλληνίας
Εθνάρχου Μακαρίου
Πανοράματος
Ελ. Βενιζέλου και Μαρκέλλας.