12/09/2017

Με την 6η Γιορτή Σταφυλιού στην κατάμεστη Πλατεία Μαρκοπούλου, έκλεισε η αυλαία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι του 2017!

Αγαπητοί Συμπολίτες,


Με την 6η Γιορτή Σταφυλιού, που πλέον αποτελεί για τον τόπο μας θεσμό, ολοκληρώθηκαν οι Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, κλείνοντας τις τριάντα (30) Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου μας, για το Καλοκαίρι του 2017!


Η επιτυχία της εκδήλωσης, ήταν αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που για 6η συνεχή χρονιά, συνδιοργάνωσαν την μεγάλη αυτή Γιορτή, για τον τόπο μας.


Οι περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία του Δήμου Μαρκοπούλου, προχθές Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, απήλαυσαν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, όπως το πολυβραβευμένο μας κρασί και τα διάσημα μουστοκούλουρα!


Επίσης, γεύτηκαν μουσταλευριά, και γλυκό σταφύλι, τα οποία ετοίμασαν, με πολλή επιμέλεια και αγάπη, οι κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»! Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν και Σύκα Μαρκοπούλου από παραγωγούς του Δήμου μας.


Ένα ιδιαίτερο, μεγάλο «μπράβο» αξίζει στις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»: Ευαγγελία Ασημοπούλου, Γιώτα Δρίτσα, Σοφία Καραγέωργα, Μάρθα Καρέλα και Κική Πέτρου, οι οποίες, με την υποστήριξη και εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουγού, κας Αθανασίας Μακρή, παρασκεύασαν εκατοντάδες παραδοσιακά, χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού, αλλά και τα προσέφεραν στον κόσμο, που συνέρρευσε την ημέρα της Γιορτής, στο Περίπτερό τους!


Ευχαριστούμε θερμά την «Οινοποιία Νικολακόπουλου» που προμήθευσε στα μέλη του Κ.Α.Π.Η., για ακόμη μια χρονιά, την πρώτη ύλη, για τις νοστιμιές που μας ετοίμασαν, ήτοι εξήντα (60) κιλά βρασμένο μούστο!


Ευχαριστούμε τους οινοποιούς κ.κ. Βασίλη Παπαγιαννάκο, Χρήστο Ρόκα, Βασίλη Παναγιώτου, Βασίλη Αλλαγιάννη και αδελφούς Νικολακόπουλου, που προσέφεραν εκλεκτό κρασί, από τα Οινοποιεία τους, για όλους.


Ευχαριστούμε, ακόμη, τον κύριο Αλέξανδρο Κολιαβασίλη, που προσέφερε από την παραγωγή του, φρέσκα και νόστιμα σύκα Μαρκοπούλου.


Ευχαριστούμε, τέλος, τα Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία της περιοχής, και συγκεκριμένα και ιδιαίτερα, τα καταστήματα: Ζαχαροπλαστείο «Κωτσιόπουλος», «Υιοί Αντωνίου Σπανού ΟΕ», «Παπουτσής Βασίλειος – Άρτος και γλυκό», «Πάλλης Δημήτριος», «Family» - Πανταζίδου, «CandyCandy»  - Γεωργιάδου Π.»,  «Ο Αρτοποιητής» – Δημήτριος Κώτσης, «Σπανός Θανάσης και Σια Ο.Ε.», «Αρτοποιεία Δαρεμά», «Nanou Donuts House Μαρκοπούλου», «Κολιαβασίλη» – Φώτιος Κολιαβασίλης, «Πέπελη», «Ο Ηπειρώτης» και «Καραμίχα», που προσέφεραν εδέσματα για όλους τους παρευρισκομένους!

Ιδιαίτερα μνεία, αξίζει επίσης στην κυρία Χρυσούλα Μαρούλη, ως υπεύθυνη για την ανεύρεση των παραπάνω δωρεών!


Την εκδήλωση συνόδευσαν μουσικά, η  Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο τραγούδι – μπουζούκι, ο Θανάσης Μάκος στα κρουστά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο κλαρίνο και η Ειρήνη Νικολακοπούλου στο βιολί, σε λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα.


Θερμά συγχαρητήρια, αξίζουν και στα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που άνοιξαν το χορό και προσέδωσαν παραδοσιακό ύφος στην εκδήλωση.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για του χρόνου! 



Καλό Φθινόπωρο!