09/09/2017

Δήλωση του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Περιφερειακού Συμβούλου, κυρίου Παύλου Καμάρα, σχετικά με την Επιστολή της κυρίας Δούρου














Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2017





Προς:


την Περιφερειάρχη Αττικής,


κα Ρένα Δούρου





Κοιν.:     


  1.  Δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Σωτήρη Μεθενίτη                         
  2. Τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου




Θέμα: «Επιστολή σας για την αποκατάσταση


του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου»





Κα Περιφερειάρχη,



Με έκπληξη, έλαβα επιστολή σας, που αφορά στην «αποκατάσταση του  Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου».



Και αυτό, γιατί μου είναι πρωτόγνωρο, Περιφερειάρχης να επιχειρεί, τόσο απροκάλυπτα και χοντροκομμένα, απόπειρα υποτίμησης Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής.



Είναι προφανές, ότι πίσω από το προσχηματικό ενδιαφέρον σας, για την υστέρηση υλοποίησης ενός πράγματι σημαντικού έργου, όπως είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, μεταξύ των δεκάδων άλλων έργων, ίσης εάν όχι μεγαλύτερης αναγκαιότητας και σημασίας, (αποκλειστικής σας μάλιστα ευθύνης), όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η αποχέτευση, η αντιπλημμυρική προστασία κλπ, υποκρύπτεται μια αντιθεσμική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά, που αναμφισβήτητα κινείται από ιδιοτελή κίνητρα.



Η ευρύτατη δημοσιοποίηση, ενός υπηρεσιακού θέματος, που αφορά στις δυσκολίες ωρίμανσης ενός έργου, θέμα το οποίο με ένα τηλεφώνημα στον Δήμαρχο ή με μια συνεργασία σας (!) με τον Αντιπεριφερειάρχη σας (αλήθεια υπάρχει;), θα καθιστούσε, την θεαματική σας παρέμβαση ανούσια. Παρουσιαζόμενο μάλιστα έμμεσα, πλην σαφώς, το θέμα, ως ολιγωρία του Δημάρχου κ. Μεθενίτη και της Δημοτικής Αρχής, δεν μπορεί παρά να συσχετισθεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου, για την γκάφα του «ομογάλακτού» σας Πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, σε επιχείρηση ξένων συμφερόντων, στο Μαρκόπουλο.



Αλλά και μιάς παρατεταμένης κόντρας σας, με τη Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου και τον αποκλεισμό του Δήμου, από ανάλογη με άλλους Δήμους χρηματοδότηση έργων του.



Αντί να σκύψετε με τις Υπηρεσίες σας, πάνω στα υπαρκτά προβλήματα των Δήμων που διογκώνονται, εξαιτίας εξωγενών γραφειοκρατικών παραγόντων, αλλά και λειτουργικών, εγγενών αδυναμιών, συνεχίζετε να σκορπάτε τα αποθεματικά της Περιφέρειας, σε «εύκολα», πολλές φορές, ήσσονος σημασίας έργα και τελικά κατά τη γνωστή σας μέθοδο, να μεταφέρετε τις ευθύνες σας σε άλλους.



Αποδοκιμάζω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αυτή την άκομψη και αντιθεσμική σας παρέμβαση.



Σας καλώ για μια ακόμα φορά, να αρθείτε στο ύψος της σημαντικής θέσης που κατέχετε, αυτή της Περιφερειάρχη της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.



Θέση την οποία, πέραν της δεδομένης αδυναμίας σας πλέον να υπηρετήσετε με επάρκεια, τουλάχιστον να μην ευτελίζετε με μικροπολιτικά και κομματικά παιχνίδια. 






Ο Περιφερειακός Σύμβουλος



 Παύλος Καμάρας