01/03/2018

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο, στον Δήμο Μαρκοπούλου


Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο, το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Ομιλητές:

κ. Εμμανουήλ Αμπατζόγλου, Χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας: «Πληθυσμιακός Έλεγχος για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού – Ελληνική Εμπειρία».

Η σύγχρονη αντίληψη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού συνιστά το γεγονός, ότι ο πληθυσμιακός έλεγχος σταματά την εξέλιξη της νόσου και η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε μείωση της θνησιμότητας, όταν ο πληθυσμιακός έλεγχος γίνεται βάση των Ευρωπαϊκών Κατευθυντήριων Οδηγιών.

κ. Μενέλαος Καλογερής, Ακτινοδιαγνώστης και Υπεύθυνος Απεικονιστικού Τμήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας: «Μαστογραφία: Μύθοι και πραγματικότητα»

Η μαστογραφία αποτελεί τη βάση του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Η έγκυρη ενημέρωση για τις ενδείξεις και τις δυνατότητες του μαστογραφικού ελέγχου αποτελεί την απάντηση στην ελλιπή πληροφόρηση και την προκαλούμενη από αυτήν σύγχυση στον γυναικείο πληθυσμό.

κ. Ιωάννης Ποθουλάκης, Χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος: «Καρκίνος Παχέος Εντέρου – Έγκαιρη Διάγνωση – Αντιμετώπιση»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτησε για τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, σε συνεδρίαση του την 5η Μαίου 2003 στις Βρυξέλλες και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τα προγράμματα που πραγματοποιούνταν μέχρι τότε, για το μαστό και τον τράχηλο της μήτρας, θα ήταν χρήσιμο να επεκταθούν και για τον καρκίνο του εντέρου, σε γυναίκες και άντρες ηλικίας 50-74 ετών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης πρόληψης υγείας του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας», με δωρεάν εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία, έως και το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου (Χαρ. Νικολάου & Α. Κουμπή, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Καλούμε τις ενδιαφερόμενες, να επικοινωνήσουν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990 71706 (κυρία Τόνια Μαμούρη), για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση σώζει ζωές!